Köpa Cykel

När det börjar närma sig vår och sommar så finns väl inget härligare än att plocka ut cykeln ifrån garaget och cykla en runda i solskenet. Det är en oerhört speciell känsla för många ! Men har man då ingen bra cykel att cykla på så kan denna känsla snabbt bytas ut mot obehag... Därför hade jag tänkt ta upp lite saker du bör tänka på när du ska köpa cykel.

Att köpa cykel brukar vara en hyfsat dyr investering. Man kan säkert hitta begagnade och billiga cyklar som är bra men de flesta vill ändå skaffa sig en helt ny. Har man många barn så rekommenderar jag att börja leta efter begagnade cyklar då de flesta barn växer ifrån sina cyklar ganska snabbt och därför kan det bli en dyr historia för din plånbok...

Det viktigaste du ska tänka på innan du köper en ny cykel är på vilket underlag du mest ska cykla på.

Ska du till exempel cykla inne i storstäder och aldrig på grusvägar eller landsvägar så bör du inte köpa BMX cyklar eller en mountainbike.  Anledningen till detta är att dessa cyklar är mer gjorda för off-road körning än stadscykling. Jag kan nästan garantera att du skulle bli oerhört besviken över ditt köp.

Ska du däremot cykla mycket i skogen, på grusvägar eller kanske göra häftiga trix med din cykel så bör du verkligen titta på dessa cyklar !

Idag finns där massor av cykeltyper att välja bland och nya dyker hela tiden upp. Det kan vara svårt att välja rätt för nybörjaren och här kommer en förklaring till de 3 allra vanligaste cykeltyper i Sverige.

Komfortcykel

Du får precis vad där står. Komfort ! På en sån här cykel sitter man rak i ryggen och cykeln brukar inte ha mer än 7 växlar. Fler är ytterst sällsynt. Man har alltid en fotbroms om handbromsen skulle strejka. Detta kan känns väldigt tryggt för många. helst för de lite äldre damerna och herrarna. På de lite äldre cykelmodellerna kan handbroms saknas. Funderar du på att köpa en komfortcykel så passar den perfekt som vardagscykeln om du då inte cyklar otroligt långa sträckor varje dag.

Trekking Cykel

Många som ska köpa cykel idag väljer faktiskt trekking alternativet. Man kan säga att trekking cykeln är en mix mellan en komfortcykel och mountainbike. Trekkingcyklar är kraftfulla cyklar som man enkelt kan cykla varje dag på. Man kan ta med den på cykelsemestern, cykla till skolan eller jobbet och även ha den som träningscykel. Till skillnaden från en komfortcykel så sitter du mer framåtlutad när du cyklar och detta ger en mer sportkänsla till det hela. Trekkingcyklar är väldigt populära bland yngre personer då dessa oftast vill ha en allroundcykel som fungerar till allt.

Racercykel 

En racercykel behöver väl inte någon närmare presentation tror jag. Det är precis vad det låter som. Här tar man sig fram väldigt snabbt och därför passar en sån här cykel när du ska tävlingscykla eller träningscykla. Racingcyklar väger nästan ingenting och man kan oftast bära dom med en hand. Kan komma väl till pass om man bor i lägenhet. Många som funderar på att köpa en racercykel blir en aning skrämda när dom ser priset. Det brukar vanligtvis ligga mellan 10.000-50.000 om man ska ha en riktigt bra cykel !

Som du ser så finns där många olika typer av cyklar så man bör tänka igenom allt 2 och helst 3 gånger innan man ska köpa cykel. En cykel är för många en oerhört värdefull ägodel och man kan faktiskt jämföra den med en bil. De flesta som har blivit vuxna kommer alltid att komma ihåg sin första cykel och därför är det viktigt att det blir rätt från början.

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)