Begagnade Cyklar

Vi människor har skapat oss själva ett konsumtionssamhälle där den oskrivna regeln "köp nytt istället för begagnat" gäller för de flesta personer. Det är oerhört tråkigt att utvecklingen har blivit så och anledningen är, om jag själv får gissa, att de flesta nog inte vill köpa begagnade saker då alla andra runtomkring kanske tror att man inte har pengar till nya prylar!

Det handlar väl antagligen om någon form av stolthet i många fall. Tyvärr har många fått om bakfoten att begagnat alltid är lika med dålig kvalitè.  Men oftast är begagnade prylar, och inte minst när det kommer till cyklar, av riktigt fin kvalitè och även till ett otroligt lägre pris än vid inköpstillfället !

Kolla alltid marknaden för begagande cyklar först

En av mina kompisar hittade en riktigt bra cykel som han tänkte köpa. Den var helt ny och priset låg på 7499 kr. Men innan han köpte den så googlade han på namnet för att först och främst hitta mer information om cykeln men även för att se om han kunde hitta samma cykel någon annanstans. Han hittade då en annons från köp- och sälj sajten Blocket på en exakt likadan cykel som han tänkte köpa.

Den var visserligen begagnad men enligt annonsbeskrivningen så hade säljaren bara använt cykeln i 5 månader. Som sagt, nypris var 7499 kr. Vad ville då säljaren ha för en 5 månader "gammal" cykel ? 4500 kr låg priset på !

Cykeln var i så gott som nyskick så min kompis ringde direkt på annonsen och köpte cykeln. Han sparade då ungefär 3000 kr på att köpa en begagnad cykel som var 5 månader gammal men precis lika fin som en splitterny. Det jag vill få fram med den här berättelsen är att man kan göra kanonklipp och spara väldigt mycket pengar på att köpa begagnade cyklar

Är man då en hel familj med 2 vuxna och 2-3 barn så bör man verkligen överväga att börja köpa samtliga sina cyklar som begagande. Här kan man spara många tusenlappar !

Renovera begagnade cyklar

Är man intresserad av att mecka och skruva så kan man spara ännu mer pengar på att köpa begagande cyklar som man sedan renoverar upp så dem blir som nya igen. Oftast är där något fel på cykeln som den nuvarande ägaren inte orkar ta itu med och därför säljer han/hon den till någon som vill renovera den. Priset blir då ännu lägre men samtidigt måste man lägga ner lite pengar på renoveringskostnaden. Men detta är inga stora summor. 

Fördelar med att köpa begagnat

1. Man kan få en riktigt bra cykel från ett riktigt bra cykelmärke till ett väldigt rabatterat pris!
 
2. Man får inte sämre kvalitè bara för att man köper en begagnad cykel. Då är ju cykeln så kallat redan "inkörd".
 
3. Man kan få nyttig information från den förra ägaren den han/hon redan har cyklat på cykeln. Vad man ska tänka på osv...
 
4. Eventuell försäkring kan fortfarande gälla.
 
Som sagt, funderar du på att köpa cykel så går det att hitta riktigt prisvärda och billiga cyklar om du ger dig ut på begagnatmarknaden i cykelsverige. Och kom ihåg, du är ingen dålig och fattig människa bara för att du handlar begagnat. Du är både smart när det gäller klimatet och din egen plånbok :)
Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)